Bútorok home office-hoz
Hogyan válassz kényelmes bútorokat a home office-hoz?

Az elmúlt 2 évben a COVID-19 járvány minden korábbinál elterjedtebbé tette a home office-t. Míg korábban csak néhány cégnél volt jellemző a (legalább részben) otthonról történő munkavégzés, addig a járvány miatti korlátozások és bezárások hatására mostanra természetes lett – sok munkahelyen vissza sem tértek már az irodába. Otthonról dolgozni kényelmesnek tűnik, de igazából csak akkor az, ha megvan hozzá a megfelelő hely!

Kényelem mindenekfelett home office-ban is!

Nagyon csábítóan hangzik egy szál laptoppal, félig fekve dolgozni a kanapén, de valójában csak pár percig érzi jónak az ember. Kényelmetlenné válik, folyton helyezkedned kell, nem mellesleg már maga a pozíció is álmosít. A konyhaasztal sem túl komfortos, azokat a székeket nem a naphosszat ücsörgésre tervezték.

Hamar rá fogsz tehát jönni, hogy ha tartósan otthonról szeretnél dolgozni, akkor célszerű a környezetet is ennek megfelelően alakítani: a legjobb íróasztalok, a legkényelmesebb szék beszerzése az alap!

Mire van szükséged, hogy kényelmesen dolgozhass?

Azt a lehető leggyorsabban felejtsd el, hogy a családi laptop majd jó lesz munkára! Ha nagyon sokat kell nézned a képernyőt, az sem biztos, hogy a cég által biztosított eszköz megfelelő lesz. A legjobb monitor kiválasztása fontos lehet, hogy hosszútávon kímélhesd a szemedet, és persze jól láthass mindent, ami kell a munkádhoz.

Fontos, hogy figyelj a monitor magasságára: nem véletlenül van ennek külön hely a legtöbb irodaasztalon. Az ideális az, ha a monitor szemmagasságba kerül, így nem kell se fölfele, se lefele nézned, hogy lásd – a laptop például már itt megbukott a vizsgán. A nyakad nagyon hálás lesz érte, ha figyelsz erre az apróságra!

A kényelmes szék is fontos: minél több ponton állítható, annál komfortosabb lesz, hiszen annál inkább az igényeidhez tudod igazítani. órákig ülni bármilyen pózban kellemetlenné válik egy idő után, ezért fontos, hogy igény szerint tudj változtatni rajta.

Ezek az alapok, azt pedig csak te tudhatod, hogy ezeken kívül mik kellenek a munkádhoz: tárolók, irattartók, polcok, zárható fiókok stb. Szerezz be mindent, ami ahhoz kell, hogy valódi irodai környezetet teremthess magadnak, így jobban megy a munka!

A fotó forrása: Sam Salaubie / Shutterstock.com