munkavédelmi cipő

A lábak maradéktalan megóvása kulcsfontosságú feladat. Ám ez nem hogy nem jár együtt semmiféle kényelmetlenséggel, épp ellenkezőleg. A munkavédelem akkor hatékony, ha komfortossággal társul. Meg persze stílusossággal. Egyik pillér sem hiányozhat a teljes elégedettséghez. De milyen paramétereket érdemes figyelembe venni a vásárlás során?

A méret a lényeg?

munkavédelmi bakancs kiválasztásánál mindenképpen. Első körben célszerű azt tisztázni, hogy mennyire vastag a mindennap felhúzott zokni. Mert ez sokat adhat hozzá az alap lábmérethez. Sokszor egy vaskosabb darab akár egy egész méretet is jelenthet pluszban. Ha ez nincs belekalkulálva, akkor borítékolható a kényelmetlenség.

Aztán az szintén nem mellékes, hogy milyen típusú munkavégzésről beszélünk? Egy építkezési terepen vagy egy gyárban mások a körülmények, ezért aztán logikusan eltérőek a cipővel szembeni elvárások is. Ami azonban minden esetben alapvetőnek mondható, az a maximális biztonság biztosítása. A csúszásmentesség például körülményektől függetlenül prioritást élvez, akárcsak az acélbélés, aminek hála a lábujjak, sarkak védelme ezer százalékos. Ezen túl a fűző vagy tépőzár dilemmáját is érdemes hasznosság és praktikum alapján eldönteni. Akadnak olyan munkafolyamatok, amelyeknél a fűző nem ideális választás, míg máskor a tépőzár nem bizonyul elegendőnek. Ezek már ténylegesen egyéni kritériumok alapján meghatározandó paraméterek.

Mi a helyzet a szár hosszúságával?

Ezt a kérdést is ildomos az egyéni preferenciák alapján megválaszolni. A munkavédelmi ruházat sikeres megvásárlásának egyetlen titka ez. A testre szabottság. Vagyis ha például a lábszárak védelme is lényeges, akkor nyilván a szárhossz dilemmáját érdemes alaposan megfontolni. Mi az a hosszúság, ami még nem akadályozó, de már kellő védelmet biztosít? Amennyiben pedig az adott munkafolyamat nem igényli a lábszárak fokozott megóvását, akkor felesleges a bakancs alapmodelljénél extrábbat választani, mert ez a típus is képes minden felmerülő igényt kielégíteni mind törvényi, mind egyéni szinten.

Ha pedig a tökéletességre törekszel, a sparco munkavédelmi cipő és a puma munkavédelmi cipő garantáltan elnyeri majd tetszésedet! Stílusosságuknak és kényelmüknek köszönhetően ugyanis garantált a siker! Legyél Te a legstílusosabb és leghatékonyabb kolléga!